8 leggyakoribb téma

Kuszkusz zöldséggel

647
HOZZÁSZÓLÁS:
Kuszkusz zöldséggel

Prep Time: 50 minutes

Cook Time: 1 hour

Fat per serving: 32 g

Carbs per serving: 76

Protein per serving: 23 g

Kuszkusz zöldséggel

Kuszkusz zöldséggel

Ingredients

  • 4 személyre
  • 300 g kuszkusz
  • 1/2 l víz
  • 50 g mag nélküli aszalt szilva
  • 20 g vaj
  • 1 csomó újhagyma
  • 500 g brokkoli
  • 300 g sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag mirelit zöldborsó (300 g)
  • 3 evőkanál citromlé
  • frissen őrölt fehér bors
  • 75 g mandula
  • 150 g sovány joghurt
  • 200 g tejföl
  • cayenne-i bors
  • 1 csomó metélőhagyma

Instructions

  1. A kuszkuszt egy tálba tesszük, a vizet (miután 5 evőkanálnyit elvettünk belőle) ráöntjük, és 45 percig duzzadni hagyjuk.
  2. Az aszalt szilvát a maradék vízbe áztatjuk.
  3. A kuszkuszt megsózzuk és villával megkavargatjuk, amíg újból szemcsés nem lesz.
  4. Egy magas főzőedénybe vizet öntünk, hogy épp ellepje az alját. A vajat felét megforrósítjuk benne, amíg habos nem lesz.
  5. A kuszkuszt az edénybe öntjük: az alját fedje el, de a kuszkusz piramisformát öntsön. A fedőt konyharuhába tekerjük, erősen az edényre nyomjuk, és ha kell, nehezéket rakunk rá, hogy az edény valóban szorosan záródjék. Kis, illetve a legkisebb fokozaton főzzük a kuszkuszt egy teljes óra hosszat.
  6. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és húsos zöldjével együtt ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáit levagdossuk és felrakjuk. A szárakat kis késsel meghámozzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és gyufa vékonyságú hasábokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.
  7. Az olajat egy főzőedényben megforrósítjuk. Az újhagymát, a brokkoliszárat, a répát és a fokhagymát beletesszük és közepes hőfokon, gyakran megforgatva, két percig pirítjuk.
  8. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat, a borsót és a szilvát áztatóvizét. Felforraljuk, és fedő alatt, alacsony, majd közepes hőmérsékleten 5 percig főzzük.
  9. A szilvákat kettévágjuk vagy negyedeljük, a zöldségbe keverjük, és megforrósítjuk. Citromlével, sóval és 2 csipet borssal ízesítjük.
  10. A mandulát durvára vágjuk és a maradék vajban megpirítjuk. Egy Tálkában a joghurtot és a tejfölt alaposan összekeverjük, kis sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. A metélőhagymát összevagdaljuk és belekeverjük.
  11. A zöldséget egy nagy tál közepére rakjuk és mandulával megszórjuk. A kuszkuszt kupacokban a zöldség köré helyezzük. A metélőhagymás joghurtos tejfölt egy külön tálkában hozzáadjuk.
http://vegetarianus-etelek-receptek.veganostra.hu/kuszkusz-zoldseggel/
647
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

635
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]